Beta: Latest Build of Viscosity for Mac

Viscosity Menu Icon Packs, Two-Factor Scripts, & OpenVPN Config Tool

James

User avatar
Posts: 1869
Joined: Thu Sep 04, 2008 9:27 pm

Post by James » Thu Aug 21, 2014 9:39 am
Hi crashdump,

Unfortunately I don't have a OpenSC compatible USB token to give it a try with, however we are able to use a token with its commercial driver, so it's likely to be OpenSC related. A couple of points:

1. If you edit your connection and change the PKCS11 Retrieval option to "Prompt for certificate name" does Viscosity prompt for the name when you connect? If so, this indicates that the provider file is being added correctly by OpenVPN, however a device matching your entered PKCS11 certificate name was not found.

2. If you're still stuck, how do you get on if you edit your connection in Viscosity and add "script-security 2" to the commands area under the Advanced tab, Save your changes, and then enable the "Allow unsafe OpenVPN commands to be used" option under Preferences->Advanced?

Cheers,
James
James Bekkema
Viscosity Developer

Web: http://www.sparklabs.com
Support: http://www.sparklabs.com/support
Twitter: http://twitter.com/sparklabs

James

User avatar
Posts: 1869
Joined: Thu Sep 04, 2008 9:27 pm

Post by James » Thu Aug 21, 2014 9:48 am
Hi hamidp,

Are you running the latest beta version (1.5b1 / build 1223)? We've seen some similar reports with an older beta build (build 1191), but nothing with the most recent.

Cheers,
James
James Bekkema
Viscosity Developer

Web: http://www.sparklabs.com
Support: http://www.sparklabs.com/support
Twitter: http://twitter.com/sparklabs

hamidp

Posts: 6
Joined: Wed Aug 20, 2014 11:35 pm

Post by hamidp » Thu Aug 21, 2014 10:30 am
Yes.

I've tried many 1.4.11b18 and the .10 builds and they all fail.

Is there a workaround? I can't connect at all.

James

User avatar
Posts: 1869
Joined: Thu Sep 04, 2008 9:27 pm

Post by James » Thu Aug 21, 2014 11:11 am
Hi hamidp,

Can you try the following to try and submit a crash report?

1. Use Activity Monitor to ensure that Viscosity isn't running/stuck in the background. Quit/Force-Quit any copies found.
2. Make sure that Viscosity 1.5b1 is installed, and that you are using the latest Yosemite Developer Preview (DP6).
3. Try and open Viscosity. Assuming it still crashes with the same error, try and open it again.
4. If you are presented with a crash report dialog, please submit it to us. If not, try checking the Console for any crash reports (under the Diagnostic Reports sections to the left) and email it along.

I'd also recommend you try completely uninstalling Viscosity by removing the files listed in the following article (make sure you have a backup of your connections first):
http://www.sparklabs.com/support/uninst ... viscosity/

Cheers,
James
James Bekkema
Viscosity Developer

Web: http://www.sparklabs.com
Support: http://www.sparklabs.com/support
Twitter: http://twitter.com/sparklabs

northisup

Posts: 3
Joined: Tue Aug 12, 2014 7:32 am

Post by northisup » Thu Aug 21, 2014 3:10 pm
I'm on the latest version and I'm having an issue where viscosity is launching but it isn't showing up in my dock or menu bar.
OS: 10.10 (14A299l)

I can see it in the process viewer though. Is anyone else having this issue?

I get the following in the console:
Code: Select all
8/20/14 10:08:54.432 PM Viscosity[26785]: !!! _NSGlyphTreeInsertGlyphs glyph index issue 2
8/20/14 10:08:54.432 PM Viscosity[26785]: !!! _NSGlyphTreeInsertGlyphs glyph index issue 2
8/20/14 10:08:54.432 PM Viscosity[26785]: !!! _NSGlyphTreeInsertGlyphs glyph index issue 2
8/20/14 10:08:54.432 PM Viscosity[26785]: !!! _NSGlyphTreeInsertGlyphs glyph index issue 2
8/20/14 10:08:54.433 PM Viscosity[26785]: !!! _NSGlyphTreeInsertGlyphs glyph index issue 2
8/20/14 10:08:54.433 PM Viscosity[26785]: !!! _NSGlyphTreeInsertGlyphs glyph index issue 2
8/20/14 10:08:54.433 PM Viscosity[26785]: !!! _NSGlyphTreeInsertGlyphs glyph index issue 2
8/20/14 10:08:54.433 PM Viscosity[26785]: !!! _NSGlyphTreeInsertGlyphs glyph index issue 2
8/20/14 10:08:54.433 PM Viscosity[26785]: !!! _NSGlyphTreeInsertGlyphs glyph index issue 2
8/20/14 10:08:54.433 PM Viscosity[26785]: !!! _NSGlyphTreeInsertGlyphs glyph index issue 2
8/20/14 10:08:54.433 PM Viscosity[26785]: !!! _NSGlyphTreeInsertGlyphs glyph index issue 2
8/20/14 10:08:54.433 PM Viscosity[26785]: !!! _NSGlyphTreeInsertGlyphs glyph index issue 2
8/20/14 10:08:54.433 PM Viscosity[26785]: !!! _NSGlyphTreeInsertGlyphs glyph index issue 2
8/20/14 10:08:54.433 PM Viscosity[26785]: !!! _NSGlyphTreeInsertGlyphs glyph index issue 2
8/20/14 10:08:54.433 PM Viscosity[26785]: !!! _NSGlyphTreeInsertGlyphs glyph index issue 2
8/20/14 10:08:54.434 PM Viscosity[26785]: !!! _NSGlyphTreeInsertGlyphs glyph index issue 2
8/20/14 10:08:54.434 PM Viscosity[26785]: !!! Suppressing further NSGlyphTree logs
8/20/14 10:08:54.436 PM Viscosity[26785]: *** -[NSBigMutableString _getBlockStart:end:contentsEnd:forRange:stopAtLineSeparators:]: Range {0, 672} out of bounds; string length 670

James

User avatar
Posts: 1869
Joined: Thu Sep 04, 2008 9:27 pm

Post by James » Thu Aug 21, 2014 3:20 pm
Hi northisup,

It appears you are seeing the same issue as hamidp - if you're able to run through the same instructions as posted above to try and get us a crash report that would be appreciated (as well as see whether an uninstall/install does the trick).

The _NSGlyphTreeInsertGlyphs messages are likely to be a Yosemite issue (they're not a terminal error), however to be on the safe side: do you know whether the names of any of your connections contain any glyph characters? Glyph characters are typically small picture characters or symbols. Do you run your system in a language other than English?

Cheers,
James
James Bekkema
Viscosity Developer

Web: http://www.sparklabs.com
Support: http://www.sparklabs.com/support
Twitter: http://twitter.com/sparklabs

hamidp

Posts: 6
Joined: Wed Aug 20, 2014 11:35 pm

Post by hamidp » Thu Aug 21, 2014 11:47 pm
James, the process is still running but the menu item isn't there, so cannot connect. Is there a way to connect from the command line?

The issue occured after applying the latest update from the app store.

hamidp

Posts: 6
Joined: Wed Aug 20, 2014 11:35 pm

Post by hamidp » Thu Aug 21, 2014 11:52 pm
Also, there is no crash report. There is no menu item.

I also don't get the app support dirs created

I have no connections. Fresh install.

northisup

Posts: 3
Joined: Tue Aug 12, 2014 7:32 am

Post by northisup » Fri Aug 22, 2014 4:03 am
The behavior is like it is blocking on something durring startup.

James

User avatar
Posts: 1869
Joined: Thu Sep 04, 2008 9:27 pm

Post by James » Sat Aug 23, 2014 2:55 am
Build Notice: Viscosity 1.5b2 Now Available

If you receive an error message stating that Viscosity's helper tool was unable to be installed/updated under Yosemite please restart your computer or uninstall the old helper tool like so:
Code: Select all
sudo launchctl unload /Library/LaunchDaemons/com.sparklabs.ViscosityHelper.plist
sudo rm /Library/PrivilegedHelperTools/com.sparklabs.ViscosityHelper
sudo rm /Library/LaunchDaemons/com.sparklabs.ViscosityHelper.plist
You can subscribe to this topic by clicking on the "Subscribe topic" link at the bottom of the page to receive email notifications of new beta versions.
James Bekkema
Viscosity Developer

Web: http://www.sparklabs.com
Support: http://www.sparklabs.com/support
Twitter: http://twitter.com/sparklabs
166 posts Page 15 of 17